RESERVERINGEN IN 2020
Duinhotel de Tien Torens
image

RESERVERINGEN IN 2020

We kunnen het ons goed voorstellen dat het spannend is om in deze tijden uw verblijf te boeken. Daarom bieden wij u de garantie dat u uw reservering met een verblijf in 2020 altijd kosteloos kunt wijzigen.

Architectuur Duinhotel Tien Torens

“Duinhotel Tien Torens is een bijzonder en uniek project waarin landschap, architectuur en interieur een uitgebalanceerd geheel vormen. Alles is erop gericht om u te laten genieten.” – Timko Lokerse (Architect)

DUURZAAM

Duurzaamheid is een belangrijk en uniek aspect van Duinhotel Tien Torens, wat terugkomt in het ontwerp van het hotel en in de duurzame manier van energie opwekken. Het hotel genereert de meeste energie zelf, het is een ‘nul op de meter hotel. Zonnepanelen wekken elektriciteit op en zorgen voor warm tapwater, optimale temperatuur in de lodges middels vloerverwarming en vloerverkoeling en stroom voor alle overige huishoudelijke apparatuur.

In het ontwerp is tevens rekening gehouden met de stand van de zon. De luifel boven het terras voorkomt oververhitting door de zomerzon, terwijl de laagstaande zon de binnenruimten wel verwarmt tijdens de koude wintermaanden.

ÉÉN MET HET DUINLANDSCHAP

Door de integratie in het landschap bestaat het uiterlijk voornamelijk uit duinbegroeiing. De terrassen en interieurs van de duinlodges gaan verscholen achter het helmgras. Helmgras zorgt voor een levendig en voortdurend veranderd uiterlijk van het hotel. In het exterieur zijn zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Het harde hout van oude meerpalen is verzaagd en hergebruikt. Basaltstenen keerwanden verbinden het hotel met de dijk van Zoutelande die onder het hotel in het duin verdwijnt.

COMFORTABEL BUITENLEVEN

Binnen en buiten worden gescheiden door een glazen schuifpui. Daglicht kan via deze transparante gevel ongehinderd het interieur bereiken. Bij geopende schuifpui vormen uw terras en binnenruimte een grote aaneengesloten buitenkamer. Kenmerkend voor alle lodges is de grote oppervlakte van de terrassen.